T.S.V. Plato

Schouwburgring 200, Tilburg

4.3/ 5

T.S.V. Plato is opgericht op 17 november 1987. In de 33 jaar dat Plato bestaat is zij uitgegroeid tot de grootste studentenvereniging van Zuid-Nederland. Lees verder

T.S.V. Plato is opgericht op 17 november 1987. In de 33 jaar dat Plato bestaat is zij uitgegroeid tot de grootste studentenvereniging van Zuid-Nederland. Dit betekent dat wij in 2022 alweer ons zevende lustrum mogen gaan vieren. De kernwaarden van T.S.V. Plato zijn openheid, diversiteit en gelijkwaardigheid. In 2021 kent onze vereniging ruim 700 leden.

Sinds 2007 is T.S.V. Plato gevestigd in haar Sociëteit Akademeia, gelegen aan de Schouwburgring in het centrum van Tilburg. Hier kunnen de leden gebruik maken van haar feestzaal, verschillende vergaderzalen, bruin café, grote keuken en een ruime tuin. Plato biedt een plek aan een zo divers mogelijk palet aan studenten. Die plek is er één waar men sociale contacten en vaardigheden kan opdoen, waar men zich kan ontplooien op talloze vlakken en daarnaast aansluiting vindt op een netwerk van leden en oud-leden.

Als grootste studentenvereniging biedt Plato dan ook een verscheidenheid aan keuze binnen al deze gebieden aan de hand van jaarclubs, commissies, damesdisputen, herendisputen en genootschappen. Hierdoor krijg je de kans om je te ontplooien naast je studie en om de vetste feesten te organiseren en mee te maken.

Plato biedt de uitdagingen; het lid kiest daarin zelf zijn of haar weg. Omdat Plato weinig verplichtingen kent, biedt het haar leden de vrijheid om zelf te kiezen hoezeer en op welke wijze zij actief willen worden. Ieder jaar vinden er verschillende feesten, sporttoernooien en andere activiteiten plaats, zoals een poolparty, skireis en een zeilweekend.